上海品茶网RLV

Villa Slow / Laura Alvarez Architecture

first_imgCopyAbout this officeLaura Alvarez ArchitectureOfficeFollowProductsWoodStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSan Roque de RiomieraSpainPublished on November 13, 2017Cite: “Villa Slow / Laura Alvarez Architecture” 13 Nov 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – Croma SelectGlass3MGlass Finish – FASARA™ GradationPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesWall / Ceiling LightsCocowebLighting – Blackspot LED Barn LightUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemCeilingsSculptformTimber Batten Ceiling in All Souls ChapelHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniGlazedGrespaniaWall Tiles – Porto PetroThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexCarpetsHalcyon LakeCarpet – Nobsa GreyMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Manufacturers: Artifort, Innovation Living, J.G. Herman CeramicsContractor:SOAL inversionesInterior Wood Works:Carpinteria AstilleroModel Making:Matteo SilveriiLocal Support Building Permit:Ivan Arenal, Patricia Revuelta.City:San Roque de RiomieraCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© David MonteroRecommended ProductsWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemWindowsRodecaAluminium WindowsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyText description provided by the architects. Villa Slow is a rental holiday retreat in the Natural Park of Valles Pasiegos, in the North of Spain emerging from a stone-ruin within a more than two-hectare terrain of natural landscape.  The new home typology is based on a traditional construction of the area called ‘cabaña pasiega’ (peasant cabin) but with a contemporary twist. The strategic location of the construction on top of a little hill facing south, grants impressive views towards the valley and from the mountain.Save this picture!© David MonteroSave this picture!Section CCSave this picture!© David MonteroThe scheme of the house is simple. Two big panoramic windows in the living room facing opposite directions create a beautiful scenography of mountains, clouds, and trees. These two openings allow to enjoy the impressive views towards the valley and mountains from the spacious living room in the centre of the house. Two bedrooms are situated next to the living area, on the eastern wing, in the most private side, both with their own bathroom and openings to the infinite landscape. They receive beautiful light in the morning. Thanks to their generous height, a mezzanine on top of the bathroom core,  allows for additional sleeping arrangements: just a couple, couple with children, friends, etc.Save this picture!© David MonteroSave this picture!Sections HH + GGSave this picture!© David MonteroVilla Slow is designed and built with extreme mindfulness and care for detail. The house is very respectful with the environment in aesthetic and technical terms. Villa Slow is a passive house thanks to a heat pump, under floor heating and high quality insulation and windows for a minimum heat loss. The high performance glass warms up the interior in the winter and the big wooden shutters protect from heat gain during summer. All materials used to build Villa Slow are reused from the old stone shed or come from the area of Cantabria.Save this picture!© David MonteroThe rough exterior stone-walls and roofs contrast with the delicate interior wooden structure and details. Villa Slow is a house of subtle contrasts: rough-delicate, open-closed, wood-grey, interior-exterior, traditional-modern.Save this picture!© David MonteroSave this picture!© David MonteroLaura Alvarez architecture tries to find balanced solutions in materialisation. In this project, wood elements give a warm feeling, whereas white helps understanding the building envelope. A combination of classic sitting furniture and minimalist elements create a very calm space from which enjoying the outstanding natural setting.Save this picture!© David MonteroProject gallerySee allShow lessArchitecture Is Moving Into a Realm Where History Plays as Much a Part as MediumArticlesCall for Entries: Museum of Architecture’s (London) Gingerbread City Exhibition Comp…Built Projects & Masterplans Share Projects ArchDaily Spain Villa Slow / Laura Alvarez ArchitectureSave this projectSaveVilla Slow / Laura Alvarez Architecture Photographs Year:  Architects: Laura Alvarez Architecture Area Area of this architecture project Save this picture!© David Montero+ 36 Sharecenter_img Area:  160 m² Year Completion year of this architecture project Villa Slow / Laura Alvarez Architecture Houses 2017 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/883422/villa-slow-laura-alvarez-architecture Clipboard CopyHouses•San Roque de Riomiera, Spain ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/883422/villa-slow-laura-alvarez-architecture Clipboard “COPY” Photographs:  David Montero Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img read more